sunnuntai 30. elokuuta 2015

Herättelyä


Neljä - viisi vuotta on kulunut. Blogi herää horroksestaan, ikiunestaan, sillä seuraava yliopistovierailu suuntautuu Afrikkaan!

Kolmisen vuotta sitten vierailimme Vietnamissa. Mukavia muistoja sieltä on paljon, mutta blogi unohtui siinä vaiheessa kun kohdemaa oli Aasiassa. Iringan Tumaini Tansaniasta ei ole enää mukana verkostossa, joten lähdemme tällä kertaa Etelä-Afrikkaan. Matkaseurue on kolme: Tomi, Minna ja 4,5 vuotias tyttäremme. Sanni ja Veikko ovat kasvaneet kovasti blogin kuviin verrattuna ja he jäävät lukiota käymään ja kotia hoitamaan.

Lokakuun puolivälissä näytämme passia Helsinki-Vantaan lentokentän automaatille, joka sylkäisee meille matkalaukkutarrat suuntana JNB. Työ- ja perhesyistä palaamme kotiin jo isäinpäivänä. Lennot on ostettu, lyhyet vaihdot mennessä Amsterdamissa, palatessa Pariisissa. Edellisistä viisastuneina, menomatka on päivälento. Yölentoja emme halunneet, nukkua emme osaa kun muutenkin suunta on kohti uutta ja tuntematonta. Takaisin päin voi lentää yöllä, kun vastassa on tuttu paikka, oma koti. Majoitus on Emerald Resort & Casinon pikkumökissä/lodgessa Vaal-joen rannalla, Johannesburgista etelään. Oma pieni keittiö on minulle tärkeä kun mukana on leikki-ikäinen, siispä majapaikka on valittu sen mukaan. Pienen matkan päässä on Tomin hotspot: North-West University.

Lapsen passihakemus on haettu sähköisesti, parin viikon kuluttua käyn näyttämassa hänet poliisin lupapalvelussa. Ruuhkaa on, mutta onneksi passi ehtii! Etelä-Afrikka vaatii lapselta maahan saapuessa tämän vuoden kesästa alkaen syntymätodistuksen, sen tähden tilasin ja sain jo virkatodistuksen, kyllä, hän on meidän lapsemme! Tomilta on kadonnut keltainen rokotuspassi, sitä koetetaan saada uudelleen kirjoitettavaksi matkailuklinikalla. Peukut pystyyn että se onnistuu, vaikkei sitä Etelä-Afrikassa meiltä vaaditakaan. Rokotukset siis vielä keskeneräisten juttujen listalla. Matkaopas on ostettu, hakija tulossa kentälle... Vapaa-ajan ohjelma on suunnittelematta, se on varsin hauska osuus matkavalmisteluja. Millä autolla liikumme, se on epäselvää myös. Mutta pääpiirteittäin kaikki tärkeä jutut ovat hyvässä vaiheessa ja innostus alkaa ilmiselvästi kasvaa.