keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Hei hei Iringa


Käytiin Mufindissa, Southern Highlandin varsinaisilla alpeilla. Maisemat olivat jylhät, kumpuilevia vuoria, pilviä laaksoissa, iltapäivien rankkasateita. Matka kulki päätien jälkeen vielä mutaisia polkuja puolitoista tuntia jonnekin kauas. Maisemat olivat kuin itäsuomesta, havupuita, järviä ja kumpuilevia suoria teitä. Tie seuraili kilometrikaupalla hienoja teeviljelmiä, täältä tulee Tansanian hyvä tee. Ohitimme myös useita sahoja, puutavaraa oli tien varret väärällään, pääasiassa hassun pitkähapsuisen havupuun ja eucalyptuksen lautoja isoissa pinoissa. Perillä meitä odotti mökki takkoineen ja lautalattioineen, sekin kuin Suomesta, kotijärven rannalta.

Ensin lepäilimme, pidimme sadetta, pelasimme korteilla ja lapset pyöräilivät. Tapasimme Leenan, joka osoittautui Tomin kaukaiseksi serkuksi. Sitten nautimme ihanista maisemista, takkatulesta, hyvistä ruuista ja upeasta puutarhasta. Vihdoinkin ruusuja!

Tiistaina lähdimme ratsastamaan farmin hevosilla lampien ympäri ja oikeaan sademetsään. Näimme monia orkideoja muttemme oikein mitään eläimiä, sillä olimme yli 2000 m korkeudessa. Ratsastaminen oli tosi hauskaa, lapset tai Tomi allergioineen eivät olleet koskaan olleet aiemmin hevosen selässä, mutta niin vaan menimme kahden tunnin metsälenkin todella mäkisessä maastossa. Se oli todella elämys meille eikä Tomin nenäkään vuotanut. Sanni jäi haikailemaan, milloin pääsisi taas uudelleen ratsastamaan metsään.... ja Veikko harmitteli miksei me menty laukkaa kuten oikeat cowboyt? Mutaa, rimasiltoja ja mutkia alarinteissä oli niin paljon että se riitti seikkailuksi ainakin meille keski-ikäisille, ei niin hurjille.

Nyt ihmetellään miten saadaan kamat pakattua laukkuihin? Viikonloppuna tulevat vielä vierailulle naapurimme Justin ja Esther lapsineen, sitten koetamme päästä Dariin DC-3 lennolla Veikon 11. syntymäpäivän kunniaksi. Olemme varanneet neljäksi yöksi Bagamoyon rantamökin ja kahdeksi yöksi paikan autiolta saarelta, Lazy Lagoonista. Sitten raahaamme itsemme ja laukkukaravaanimme Nyereren kentälle ja pyrähdämme Suomeen.