torstai 5. marraskuuta 2009

Aah, riisiä

Kokeilkaapa meidän vakiolounasta:

Keitä kattilassa riisiä, lisää keitinveteen
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä

Lisäke:
2 tomaattia pilkottuna
0,5 sipulia silppuna
4 dl kaaliraastetta
2 valkosipulinkynttä
hippu suolaa
haudutetaan kypsäksi 0,5 dl öljyssä

Kaali vaihdetaan seuraavana päivänä herneisiin, sitten herneenpalkosilppuun, seuraavaksi ranskalaisiin papuihin ja sitten porkkanasuikaleisiin.

Tämä on meidän kaikkien herkkuruokaa, Maria valmistaa ruuan erityisen hyvin ja minäkin olen onnistunut. Ruokalajin nimeä en tiedä, Maria sanoo vain että tekee wali (=keitetty riisi). Herkullisuuden salaisuus on se, että täällä riisi on todella hyvää, voisimme syödä sitä aamusta iltaan. Kaksi tomaattia riittää värittämään ruuan kunnolla punaiseksi, sipuli on erinomaisen herkkua ja maustaa voimakkaasti. Öljyn määrää unohtamatta...

Koti-ikävää?

Katselimme aamulla seitsemältä Tiehallinnon kelikameraa Pakilasta. Siinä pimeässä erotti taustalla Torpparinmäen, autoja meni jonona ja maassa oli sentti - kaksi lunta. Siellä se koti, kotimaa ja maisema olivat.