perjantai 6. marraskuuta 2015

Aamun lehti Sowetan


Taikauskoa

Sowetan päivälehdessä on aukeamallinen pitkiä ilmoituksia Baba Wiliyam , Baba Namudda ja muut sekä pari Mamaa tarjoavat 100% ratkaisun rikkoutuneeseen avioliittoon, katkenneeseen rakkaussuhteeseen ja talousongelmiin. Tämä tehokaista tehokkain hoito maksaa halvimmillaan vain noin 180 randia ( 11 euroa ). Nämä babat ja mamat ovat herbalisteja. Hoito perustuu yrtteihin ja joissain tapauksissa Kilimanjaron yrtteihin ja Kilimanjaron veteen. Myös malawilainen hoito on tehokasta. Herbalistin keinovalikoimaan kuuluu lähes kaikkien ilmoitusten mukaan yrttien lisäksi myös taikalompakko ja taikasormus, joita lainaamalla rahat ja rakkaus palautuvat sellaisiksi kuin ne joskus parhaimmillaan olivat. Miehet saavat pysyvän 100 prosentin suurentumisen ja naiset saavat kaksoset tai ainakin yhden vauvan. Myös poliitikot ja pastorit saavat Baban keinoilla vaikutusvaltaa!

Samalla sivulla on todistuksia ihmisiltä, jotka ovat todellakin saaneet apua Babalta tai Mamalta! Lehden paras tapaus on todistus Baba Mesian ihmeteoista. Todistaja antaa Baballe joka viikko 30 000 randia ja saa takaisin 105 000 randia! Baba Mesia todellakin toimii ja auttaa kaikissa bisnespulmissa, kaikissa maan suurissa kaupungeissa!



Seuraavalla sivulla Sowetanin toimitus varoittaa lukijoita näkyvällä ilmoituksella. Lukijoiden tulee harkita mainoksia huolellisesti ja maksaa pyydetty summa vasta kun luvattu tuote on saapunut. Lehti ei ota vastuuta maksutapahtumista.

Kautta aikojen ja paikkojen, rakkaus ja raha, ihmisen suuret kipupisteet.

Huono liikennekulttuuri

Sowetan lehden mukaan taksinkuljettaja on aiheuttanut viikolla vakavan onnettomuuden Etelä-Afrikassa. Laaja artikkeli käsittelee ongelmaa monipuolisesti ja haastattelee mm. kansallisen liikennepoliisin päällikköä, liikenneturvallisuuden yksikön päällikköä ja tyttärensä menettänyttä äitiä. Ratkaisua etsitään kovemmista rangaistuksista, liikennepoliisien määrän lisäämisestä ja jonkinlaisen häpeärangaistuksen käyttöönotosta. Myös oikeusistuinten hidasta käsittelyä halutaan ripeämmäksi. Uhrin äidin ehdottama häpeärangaistus olisi punainen, keltainen tai vihreä tarra autossa, jotta kaikki näkisivät mikä hunsvotti siellä ajelee ja osaisivat varoa tarpeen tullen. Poliisin päällikkö sanoo, että liikennekulttuurin muutos on pitkä tie.
Varmasti näin on.

Kukaan ei artikkelissa puhu siitä, että lähes tiellä kuin tiellä saa ajaa 120 km/h. Kukaan ei puhu ohittamisesta miltä puolelta tahansa, missä tahansa. Järkyttävistä nopeuseroista. Tietyömaiden rajoitusten noudattamatta jättämisestä. Maassa on valtavan hyvät järjestelyt ja kaikki mahdollisuudet saada liikenne toimimaan hyvin, kaikki vain ajavat ihan koko ajan aivan törkeän lujaa. Missään muualla kuin täällä ja Belgiassa en ole törmännyt tällaiseen järjettömään kaahaamiseen!

Hyvä uutinen ei ole uutinen

Pääotsikot kauttaaltaan ovat hyvin rajuja, epäiltyjen nimet mainitaan heti ja kasvokuvat ovat näkyvissä. Tuntemattomien sairaalapotilaiden kuvat julkaistaan lehdessä letku nenässä ja pyydetään tunnistamaan heidät. "Lääkäri pidätetty ruumiinosien varastamisesta." "Tappaja käyttää mielialalääkkeitä." "Limpompo julistettiin hätätilaan, pahin kuumuus ja kuivuus vuosiin." "Miehen murha, asukkaat suunnittelevat kostoiskua." "Naisella lepra." "Mies pidätetty, myi naapurin lapsen." Ja hurjin kaikista tanskalaisen 63 v. miehen: "Pakastimessa jäädytettyjä naisten sukuelimiä." Miehellä useiden maiden passeja, 28 v. vaimo ammuttiin kuukausi sitten, kun hän aikoi todistaa miestään vastaan, pariskunnan kaksi lasta on viety turvalliseen paikkaan. Mies on pidätetty.

Mutta onneksi iloiset Idols finalistit on puettu toppatakkeihin ja lennätetty Lontooseen maistamaan parrasvaloja! Aah, kepeää!