torstai 5. marraskuuta 2015

Durban meren rannalla


Lyhyt teksti vielä kun olemme hetken hotellin toimivan netin ääressä. Kohta alkaa taas koko päivän kestävä hikinen punnerrus kohti kuumaa sisämaata ja matkan viimeiset päivät ovat käsillä.

Matka Durbaniin oli kaiken sen vaivan arvoinen. Maisemat matkalla vaihtelivat kuivasta palaneesta maasta mäntymetsään ja vehreään palmurannikkoon. Huimia vuoria ja paljon jyrkkiä alamäkiä. Viimeinen 100 km oli pelkkää alamäkeä. Hävittäjälentäjämme Tomi sukkuloi jälleen moottoritien paksussa autovirrassa rohkeasti ja luotettavasti.

Perillä Durbanissa Garden Courtissa näin iloisella mielellä

Perillä meitä odottivat korkea tyrskyt ja myrskyn takia suljettu ranta. Kävimme hienossa uShaka Marineworld -puistossa ensimmäisenä päivänä. Näimme kalojen ja haiden syöttämistä, afrikanpingviinejä, hylkeitä ja delfiinejä. Akvaariomaailma oli rakennettu uponneen ja väärinpäin olevan ruosteisen laivan sisään. Jännittävä tunnelma, hämyisiä käytäviä ja kaikki ruorit ja penkit ja muut oli kiinnitetty kattoon.




Toisena päivänä pääsimme rannalle tyrskyihin. uMhlangan ranta on suosittu surffauspaikka, eikä ihme, lähes tuulettomana päivänäkin murtuvat aallot olivat upeita. Syvemmälle veteen emme menneet, sillä tämä alue on maailman toiseksi vilkkain valkohaiden asuinpaikka. Merelle on rakennettu turvaverkot joiden pitäisi estää haiden pääsy rantaveteen, mutta minulle jäi epäselväksi, ulottuvatko verkot tänne Durbanin pohjoisrannoille asti.

Tyrskyt löivät meidät kumoon monta kertaa ja takapuoli laahautui hiekassa tosi purevasti. Totta, ranta oli kuin hiekkapaperia, polvet ja pakarat muistavat kyllä sen. Uikkareiden alle kertyi aika kasat hiekkaa ja rannan suihkut olivat sen näköiset, että sama ongelma kaikilla. Kamera jätettiin kotiin lentävän hiekan ja suolan takia. Tyrsky ja myrsky -muistot jäivät vain mieleemme!