tiistai 20. lokakuuta 2015

Ensimmäinen aamu

Ensimmäinen aamu, heräämme mökissä kahden kilometrin päässä hotellin vastaanotosta. Ei nettiä, ei paikallista puhelinta, ei sovitinta pistorasiaan, akut tyhjenemässä puhelimista ja tableteista. Ei käteistä randiakaan, ei autoa, ei yhteyttä Johaniin. Puoli litraa vettä, kolme mandariinia, puolikas pussi pandan lakritsaa ja kolme pikapuuropussillista. Ja ne hapankorput, mutta jääkaapissa ei ole voita, vain kokoajan käyvä kompressori ja valo.

Jaahas, miten tästä reissu lähtee käyntiin?

Suihkuun kaikki kolme. Vesijohtoveden kiehuttamista muutama minuutti, puurojen valmistus, pari sokeriannospussillista päälle, kupit tervetuliaisteetä ja -kahvia. Kävely minimarketille, sieltä selvisi että pankkiautomaatti on kasinolla. Marketissa myydään kokista ja grillihiiliä, ja altaassa on muutama uudelleen jäätynyt jäätelöpuikko. Jätskit osoittautuvat mainioiksi, meille on pyytämättä soitettu shuttlebussi jolla ajamme pankkiautomaatille. Saamme vastaanotosta ostettua nettiä 30 päiväksi, yöllä nukutaan eikä roikuta linjoilla, tämä netti sulkeutuu iltaisin 20:00. Vesipuiston luokse Wimpyyn kalapuikkoja ja mustekalaa syömään, välillä mökkiin päiväunille. Uusi reissu iltapäivällä shuttlella hotellille, josta kävellen Spar-marketiin. Illalla Johan ilmestyy mökille käymään, ihmettelee kävelyreissuamme. Täällä käytetään aina autoa, totta kai.

Aamulla Johan tuo adapterin ja saan puhelimen jälleen henkiin. Tomi lähtee yliopistolle ja lähettää viestejä päivän mittaan, uusista puhelinnumeroista, auton vuokraamisesta kohtapuoliin.

Me käymme kahdestaan uima-altaalla, mutta emme olekaan yksin, sillä lasten altaassa, jossa on puhtaamman tuntuinen vesi, ui myös neljä sammakkoa. Aikuisten altaan vesi  on hyvin kloorinen, lähes maitomainen, veden yllä pyörii sudenkorentoja. Vesi on tosi kylmää, mutta menemme pikku hiljaa. Käymme myös sammakkoaltaassa, emme törmää asukkeihin. Mökillä huomaan, että olin unohtanut laittaa itselleni aurinkovoidetta jalkateriin ja polviin. Aurinko tarttuu hetkessä ja polttaa.