maanantai 19. lokakuuta 2015

Ensimmäiset päivät

Lensimme Amsterdamista Länsi-Afrikan ylitse, Kongon, Angolan yli kohti Johannesburgin Tambo-kenttää. Vertailu alkoi saman tien, Tansaniaan lennettiin itäkautta, kauhean pitkä Sudanin ylitys joka kesti tunteja. Yllättävästi lentoajat tuntuivat aika saman pituisilta, yhtä puuduttava pitkiltä. Takamus alkoi jomottaa seitsemän tunnin kohdalla vaikka jumppasin penkissä pohkeita ja kävelin kantapäillä ja varpaisilla. Onneksi pieni penkkijooga helpotti oloa ja jaksoin ahtaa itseeni kaikki tarjoillut kolme ateriaa ja alkusäksit. Leffatarjonta riitti Aavan tarpeisiin, kahdeksan tunnin aikana neljä pitkää elokuvaa ja koko joukko lyhyempiä piirrettyjä pätkiä. Välissä pakolliset ruokatauot, pastaa, sämpylää ja jäätelöä! Huippua! Sitten jossain välissä ankara äiti kellisti lapsen väkipakolla kyljelleen penkille ja tyttö nukahti kahdessa minuutissa suuttumuksesta punoittavasta naamasta huolimatta. Upea matkakumppani! Kyllä me aikuisetkin käyttäydymme hienosti!

Tambon kentällä punapartainen sortseihin pukeutunut heppu odotti kädessään lappu Tomi and family. Hän pakkasi meidät minibussiin ja ajoi monikaistaisia moottoriteitä pitkin Vanderbiljparkiin kolmessa vartissa. Onneksi istuin kuljettajan takana etten pystynyt seuraamaan nopeusmittaria. Tomi paljasti myöhemmin sen näyttäneen parhaimmillaan 160 km/h ja ajettiin vielä "väärää" puolta!

Olemme 100 km päässä Johannesburgista etelään, suuressa etelä-afrikkalaisten lomakohteessa Emerald Casino & Resort, eikä pelkästään ne vaan myös suuri aidattu eläinten savanni, eläintarha, vesipuisto, ruusuja puutarhassa, pieniä puroja ja suihkulähteitä, pari uima-allasta, ravintoloita ja ulko-ja sisäleikkipaikat lapsille. Savannialueen toiselle puolelle kuljetaan hotellin omilla shuttlebusseilla, viisi kuljettajaa ajaa autoillaan koska turvallisuutenne on meille tärkeintä. Kauhistunut kuljettaja vastasi Tomille näin, kun hän tiedusteli oikopolkua savannialueen poikki hotellin respaan. Autolla matka vie 10 min ja samalla näimme jo antilooppeja ja strutseja. Kuljettaja sanoi meille eilen, että hän ajatteli ettemme pystyisi nukkumaan, kun hän toi meidät mökkiin edellisenä yönä. Koska olimme "in the bush" ja varmaankin pelkäisimme kovasti. Ja me kun nukuimme makoisasti ja nautimme sirkkojen soitosta.

Mökissämme on paksu olkikatto, kaksi makuuhuonetta, keittiö-olohuone, kylpyhuone ja wc. Astiat neljälle, kuumaa ja kylmää vettä sekä suuri toimiva jääkaappi. Pihalla on pöytäryhmä, grilli ja kerjääviä riikinkukkoja. Ne herättävät aamuisin tööttäilyillään, peuhaavat mullassa ja juoksevat pyrstöt keikkuen ympäri mökkialuetta. Suuret puut varjostavat mökkiä toiselta reunalta, toisella puolella on aurinkoinen, lähes paahteinen, alue joka reunasta rajoittuu outoon muuriin. Muuri onkin valtava pitkä venevaja. Sillä hotelli on suuren Vaal-joen rannalla. Joella veneiden ulkonäostä päätellen on tarkoitus päristellä kovaa vauhtia ja olla urheilullinen.