maanantai 19. lokakuuta 2015

Kisa käynnissä


Nyt pääsen lempipuuhaani, vertailuun! Tansania vai Etelä-Afrikka?


Täällä ei aamulla ole kiekuvia kukkoja, pisteet menevät Tansaniaan. Toki riikinkukkojen, kyyhkysten, ankkojen ja iibisten äänisalaatti auttaa hieman. Ankkaperhe poikasineen taapersi pihamme läpi. Ei vuohia, ei kanoja.

Pihalla ei kirmaile koiria. Tänään aamupäivällä näimme yhden miniketun joka tuijotti meitä hämmentyneen näköisenä. Rotu tuntematon.

Mökkiin ei tule yöllä hyttyisiä, tuhtjalkaisia, torakoita, koppakuoriaisia tai hämähäkkejä.
Pihalla ei ole vielä näkynyt perhosia.

Puutarhat ovat upeita, olemme vauraalla seudulla.

Hanasta tulee aina vettä, sähkö ei ole poikki joka toinen päivä, netti toimii 6-20.

Kaupassa oli valikoimaa, maitoa, hedelmiä, lihaa, jugurttia, yllin kyllin kuten Suomessa.

Auton voi vuokrata, maassa on asunnonvälitystä, moottoritiet, liikennevaloja, kauppakeskuksia. Odotamme juuri Tomia palaamaan autovuokraamosta, millaisen auton hän ottaakaan?

Afrikaans on hassu kieli, jaa jaa. Monesti ymmärrämme ruotsintaidoilla mistä on kysymys. Tuskin opimme afrikaansia tällä matkalla, niin kuin hieman opimme swahilia Tansaniassa.

Olen nähnyt naisia sortseissa ja hihattomassa topissa. Vapauksia pukeutumisen suhteen on enemmän. Afrikkalaisiin vaatteisiin ei juurikaan täällä pukeuduta, sääli.

En ole nähnyt vielä yhtään moskeijaa, intialaisittain pukeutuneita perheitä kyllä useasti.

Tansania on aivan oma lukunsa, upea, mutta tällä hetkellä iloitsen neljävuotiaan kanssa kaikesta tästä Etelä-Afrikan helppoudesta. Valitsen siis molemmat!